Änggärdets egen vattenblitz den 1 oktober

Testa vattenkvaliteten på Änggärdet

Söndagen den 1 oktober kommer vi från Änggärdet tillsammens med några av forskare från Stockholms Universitet att träffas klockan 12 på Änggärdets gård på Änggärdesvägen i Skebokvarn för att dela ut vattentestkit, instruera hur de ska användas och hänvisa till testplatser. 

Om du vill träffa forskarna från Stockholms universitet som ansvarar för Flen Vatten Blitz har du två möjligheter, dels kl 12 på Änggärdet och senare på eftermiddagen på bygdekaféet i Skebokvarn, där vi samlas mellan klockan 15 och 16 för att  mata in testresultaten.

Om du vill vara med mejla till staff(at)avbp.net så vet vi att du kommer. Du behöver inte vara registrerad hos Fresh WaterWatch för att vara med på Änggärdets tester. Ska du göra tester på andra platser i Flens kommun är det för sent att anmäla dig, men om vi har testkit över kan du hämta hos oss på Änggärdet kl 12.

Testerna har ett dubbelt syfte. Dels kommer de att bli en del av de test som rör hela Flen, och dels en del av ett längre test av hur vattenkvaliteten ändras under året på Änggärdet och hur våra ansträngningar att leva hållbart påverkar vattenkvaliteten.

Skisserna nedan visar vattendragen som är av intresse i blått och rött.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s